Artykuły

wszystkie artykuły

Przepisy

Grillowane szparagi w szynce parmeńskiej

Grillowane szparagi w szynce parmeńskiej

  • zielone szparagi
  • oliwa
  • plastry szynki parmeńskiej

Szparagi dokładnie umyj i usuń zdrewniałe końce, po prostu je odrywając. Delikatnie otocz warzywa oliwą za pomocą pędzla cukierniczego. Umieść na tacce do grilla Jana Niezbędnego i grilluj ok. 5 minut. Następnie zawiń każdy szparag w plaster szynki parmeńskiej. Umieść ponownie na tacce do grilla Jana Niezbędnego. Grilluj do lekkiego zarumienienia mięsa, odwracając co jakiś czas roladki by równo się usmażyły.

Grillowane szparagi w szynce parmeńskiejGrillowane szparagi w szynce parmeńskiejGrillowane szparagi w szynce parmeńskiejGrillowane szparagi w szynce parmeńskiejGrillowane szparagi w szynce parmeńskiejGrillowane szparagi w szynce parmeńskiejGrillowane szparagi w szynce parmeńskiejGrillowane szparagi w szynce parmeńskiej