Artykuły

wszystkie artykuły
grillowany kurczak w ananasie

Popisowy przepis Pana Rafała: Grillowany kurczak w ananasie

Składniki:

  • kilka plastrów szynki parmeńskiej,
  • pierś z kurczaka, sok pomarańczowy, świeży ananas,
  • przyprawy: sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie, bazylia, rozmaryn, kurkuma, chilli w proszku.


Sposób przygotowania: Ananasa umyć oraz obrać ze skóry. Następnie odciąć koniec, przekroić na pół i delikatnie wydrążyć środek. Tak przygotowanego nafaszerować natartą przyprawami pokrojoną w plastry piersią z kurczaka. Złączyć połówki ananasa i ściśle owinąć je plastrami szynki, całość przytrzymując wykałaczkami. Ananasa ułożyć na grillu i co 10 min smarować sokiem pomarańczowym, dzięki czemu szynka będzie soczysta i nabierze apetycznej barwy. 

Wielkanocna loteria