Artykuły

wszystkie artykuły

Przepisy

Roladki z grillowanej cukinii i sera feta

Roladki z grillowanej cukinii i sera feta

  • cukinia
  • ser feta (twardy, oryginalny grecki) lub halloumi
  • krem balsamiczny

Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry, najlepiej obierakiem do warzyw. Fetę pokrój w grube plastry. Grilluj na tacce do grilla Jana Niezbędnego kilka minut. Następnie umieść kawałek sera na plastrze fety i owiń go warzywem, tak by powstała roladka.

Wyłóż roladki na talerz Jana Niezbędnego i skrop kremem balsamicznym. Możesz podawać je z grzankami i grillowanymi pomidorkami koktajlowymi. 

Roladki z grillowanej cukinii i sera fetaRoladki z grillowanej cukinii i sera fetaRoladki z grillowanej cukinii i sera fetaRoladki z grillowanej cukinii i sera feta