Aktualności
wszystkie aktualnościSmaki Azji w 5. półfinale BlogerChefa
W ostatnim półfinale konkursu nie mogło zabraknąć pysznego jedzenia, wspaniałych atrakcji i oczywiście kulinarnej rywalizacji. Tym razem uczestnicy konkursu zmierzyli się z kuchnią azjatycką - czy zafundowali jurorom prawdziwe wejście smoka? Zachęcamy do przeczytania pełnej relacji.
Rozgrywki półfinałowe poprzedziły warsztaty kulinarne, podczas których doświadczony szef kuchni na oczach publiczności przyrządził m.in. filet z kurczaka w sosie teryaki z curry, sokiem z limonki i nutą kolendry. Swoich sił mogli spróbować również uczestnicy pokazu.
Jak Azja to Japonia, a jak Japonia to sushi. To właśnie pokaz sushi stanowił kolejną atrakcję ostatniego półfinału. Prawdziwy sushi-master opowiedział zebranym gościom o rodzajach i technikach przygotowywania cieszącego się ogromną popularnością specjału. Blogerzy oraz inni uczestnicy pokazu po raz kolejny zakasali rękawy i zgodnie z bardzo oryginalną sugestią mistrza zamykali chrupiące kawałki kurczaka (!) w płatach nori i warstwie kleistego ryżu.
Bogatsi o nową wiedzę blogerzy przystąpili do zmagań konkursowych. Choć przyrządzono wiele dań pysznych dań, serca jurorów najskuteczniej podbił deser kokosowy z mango, pistacjami i limonką autorstwa Małgosi Jaszczyk, prowadzącej blog tapasdecolores.blogspot.com. Uznanie zdobyły też azjatycka zupa z ananasa i chili oraz mus z kandyzowanego imbiru zaprezentowane przez Annę Grzesiak, zdobywczynię drugiego miejsca.
Warto wspomnieć, że zarówno w zmaganiach uczestników, jak i w zaprowadzaniu porządku po zakończeniu rywalizacji brały udział produkty Jan Niezbędny.
Wielki Finał konkursu już 22 czerwca, a nim kolejne niespodzianki oraz oczywiście walka o tytuł BlogerChefa. Relację znajdziecie jak zawsze na stronie www.janniezbedny.pl.
Zobacz
więcej na YouTubeDołącz do nas
Porada dnia
Jaki jest sposób na przetłuszczające się włosy?
Aby zapobiec szybkiemu przetłuszczaniu się włosom, najlepiej używaj kosmetyków, które ...