Aktualności
wszystkie aktualności
Spotkanie prasowe z Anetą i Janem Kuroniami!
We wtorek, 9 grudnia, w warszawskim Studiu Kulinarnym Cook Up, zorganizowaliśmy spotkanie prasowe dla przedstawicieli mediów. W przedświątecznej atmosferze wspólnie próbowaliśmy dań przyrządzanych na naszych oczach przez gości specjalnych – Anetę i Jana Kuroniów.
Tatar ze śledzia, kaczka w sosie pomarańczowo-żurawinowym, pachnący piernik i deser z granolą znikały z talerzy w błyskawicznym tempie. Zanim jednak goście mogli spróbować tych pysznych potraw, pełna energii para zaangażowała ich w niektóre etapy gotowania, doprawiania i dekorowania. Głodni nowej wiedzy, wspólnie z przedstawicielami mediów, chętnie zadawaliśmy pytania, próbując dotrzeć do kulinarnych tajemnic Anety i Jana. Oboje chętnie podejmowali kulinarne dyskusje, dzielili się swoimi specjalnymi trikami, które chętnie stosują w kuchni oraz opowiadali o swoich ulubionych produktach Jana Niezbędnego. Foremki aluminiowe do prażenia płatków owsianych czy pojemniki silikonowe do przechowywania piernikowego ciasta – tak Aneta Kuroń tłumaczyła konieczność obecności w rodzinnej kuchni… aż dwóch Janów. Na szczęście Jan Kuroń z Janem Niezbędnym dogaduje się równie dobrze, bo chętnie używa jego torebek strunowych do marynowania piersi z kaczki. Oboje zdradzili, że bez produktów Jana Niezbędnego gotowanie i pieczenie nie byłoby tak wygodne.
Najedzeni i usatysfakcjonowali kilkoma godzinami w doborowym towarzystwie pożegnaliśmy naszych kucharzy i gości z nadzieją na kolejne tak inspirujące spotkanie.
Zobacz
więcej na YouTubeDołącz do nas
Porada dnia
Jak polepszyć smak kompotu?
Kompot nabierze wspaniałego smaku, gdy dodamy do niego skórkę pomarańczową oraz pół szklanki ...