Aktualności
wszystkie aktualnościZakończyliśmy pierwsze Wielkie Mistrzostwa w Grillowaniu o Puchar Jana Niezbędnego
Pan Paweł z Krakowa, wykazał się niezbędnymi umiejętnościami oraz wiedzą i dzięki nim zdobył I MIEJSCE, PUCHAR JANA NIEZBĘDNEGO oraz profesjonalny grill renomowanej marki dzięki przepisowi na aromatyczne żeberka z grilla duszone w miodzie.
Nasze jury wysoko oceniło dania pozostałych trzech uczestników finału, którzy również otrzymali renomowane grille węglowe oraz niezbędne na grilla, zestawy produktów Jana Niezbędnego.
Pani Monika z Sanoka zaskoczyła nas grillowaną wątróbką z indyka na cukinii z młodymi ziemniakami i pieczonym czosnkiem.
Pani Małgosia ze Skarżyska-Kamiennej przygotowała orientalną wersję kotlecików wieprzowych podanych z azjatyckim sosem słodko-ostrym i sałatką z ogórków w sosie sojowym.
Domowe Burgery z prowansalskim sosem aioli Pani Bernadety z Chełmu Śląskiego, również zdobyły uznanie jury.
Finał konkursu nie zakończył szeregu atrakcji jakie przygotowaliśmy dla naszych gości.
Po zakończonej rywalizacji i wręczeniu nagród, zaprosiliśmy słuchaczy na warsztaty z przewodniczącym naszego jury, znanym kucharzem, gospodarzem programu „Jakubiak w sezonie” miłośnikiem grillowania i twórcą Street Food Festival, Tomkiem Jakubiakiem.
Każdy z czterech finalistów, gotował według przepisu, przygotowanego dla niego specjalnie na warsztaty, dzięki czemu mógł poszerzyć swoją wiedzą i poznać nowe techniki gotowania.
- Pani Bernadeta przygotowała halibuta w białym winie i musztardzie, podanego na warzywach julienne i sałatce z grillowanych buraków
- Pani Monika podała grillowane szparagi z dodatkiem salsy z pieczonych pomidorów
- Zwycięzca konkursu, Pan Paweł z Krakowa, zmierzył się z przepisem na steki z sezonowanej wołowiny, z domowym sosem teryaki podane z ziemniakami zapiekanymi w jogurcie.
- Największym zaskoczeniem i „odkryciem kulinarnym” okazał się przepis na grillowaną chałkę nadziewaną twarogiem i owocami, polaną delikatnym sosem waniliowym, którą wg przepisu Tomka przygotowała Pani Małgosia
Finał Wielkiego Grillowania odbył się w malowniczej okolicy Jaszczurówki z widokiem na Giewont, na zielonych terenach Hotelu Grand Nosalowy Dwór w Zakopanem, który gościł naszych uczestników. Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z tego niezwykłego wydarzenia:
Zobacz
więcej na YouTubeDołącz do nas
Porada dnia
Jaki jest sposób na przetłuszczające się włosy?
Aby zapobiec szybkiemu przetłuszczaniu się włosom, najlepiej używaj kosmetyków, które ...