Artykuły

wszystkie artykuły

Przepisy

Grillowane owoce

Grillowane owoce

  • truskawki
  • banany
  • jabłka
  • gruszki
  • do podania: krem balsamiczny, roztopiona czekolada, słodki twarożek

Z truskawek usuń szypułki. Banany pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Jabłka i gruszki pokrój w ćwiartki, a następnie pozbaw je gniazd nasiennych. Rozkrój każdą ćwiartkę na pół. Rozłóż owoce na tacce do grilla Jana Niezbędnego. Grilluj kilka minut, obracając od czasu do czasu.

Przełóż owoce na talerz Jana Niezbędnego. W każdy kawałek wbij wykałaczkę Jana Niezbędnego. Owoce możesz podawać z odrobiną kremu balsamicznego. Możesz też przed zjedzeniem każdy kawałek umieszczać w roztopionej czekoladzie lub słodkim twarożku.

Grillowane owoceGrillowane owoceGrillowane owoce