Przepisy
Grillowany ananas z lodami i skórką pomarańczową
- ananas w puszcze
- lody, np. waniliowe
- kandyzowana skórka pomarańczowa
- opcjonalnie: likier Advocaat, sos karmelowy lub czekoladowy
- opcjonalnie: liście mięty do dekoracji
Plastry ananasa odsącz z zalewy i umieść na tacce do grilla Jana Niezbędnego. Grilluj z obu stron, na lekko złoty kolor. Skórkę pomarańczową drobno posiekaj.
Wyłóż na talerz 2-3 plastry ananasa. Obok umieść gałkę lodów waniliowych, śmietankowych lub innych ulubionych. Posyp posiekaną skórką pomarańczową. Opcjonalnie deser możesz także polać likierem Advocaat, sosem karmelowym bądź czekoladowym i udekorować listkami świeżej mięty.
Zobacz
więcej na YouTubeDołącz do nas
Porada dnia
Jaki jest sposób na przetłuszczające się włosy?
Aby zapobiec szybkiemu przetłuszczaniu się włosom, najlepiej używaj kosmetyków, które ...