Artykuły

wszystkie artykuły

Przepisy

Grillowany ananas z lodami i skórką pomarańczową

Grillowany ananas z lodami i skórką pomarańczową

- ananas w puszcze
- lody, np. waniliowe
- kandyzowana skórka pomarańczowa
- opcjonalnie: likier Advocaat, sos karmelowy lub czekoladowy
- opcjonalnie: liście mięty do dekoracji

Plastry ananasa odsącz z zalewy i umieść na tacce do grilla Jana Niezbędnego. Grilluj z obu stron, na lekko złoty kolor. Skórkę pomarańczową drobno posiekaj.

Wyłóż na talerz 2-3 plastry ananasa. Obok umieść gałkę lodów waniliowych, śmietankowych lub innych ulubionych. Posyp posiekaną skórką pomarańczową. Opcjonalnie deser możesz także polać likierem Advocaat, sosem karmelowym bądź czekoladowym i udekorować listkami świeżej mięty.

Grillowany ananas z lodami i skórką pomarańczowąGrillowany ananas z lodami i skórką pomarańczowąGrillowany ananas z lodami i skórką pomarańczowąGrillowany ananas z lodami i skórką pomarańczowąGrillowany ananas z lodami i skórką pomarańczowąGrillowany ananas z lodami i skórką pomarańczową