Przepisy
Grillowany ananas z lodami i skórką pomarańczową
- ananas w puszcze
- lody, np. waniliowe
- kandyzowana skórka pomarańczowa
- opcjonalnie: likier Advocaat, sos karmelowy lub czekoladowy
- opcjonalnie: liście mięty do dekoracji
Plastry ananasa odsącz z zalewy i umieść na tacce do grilla Jana Niezbędnego. Grilluj z obu stron, na lekko złoty kolor. Skórkę pomarańczową drobno posiekaj.
Wyłóż na talerz 2-3 plastry ananasa. Obok umieść gałkę lodów waniliowych, śmietankowych lub innych ulubionych. Posyp posiekaną skórką pomarańczową. Opcjonalnie deser możesz także polać likierem Advocaat, sosem karmelowym bądź czekoladowym i udekorować listkami świeżej mięty.
Zobacz
więcej na YouTubeDołącz do nas
Porada dnia
Co zrobić, aby rodzynki były znowu soczyste?
Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny.