Przepisy

Grillowany ananas z lodami i skórką pomarańczową
- ananas w puszcze
- lody, np. waniliowe
- kandyzowana skórka pomarańczowa
- opcjonalnie: likier Advocaat, sos karmelowy lub czekoladowy
- opcjonalnie: liście mięty do dekoracji
Plastry ananasa odsącz z zalewy i umieść na tacce do grilla Jana Niezbędnego. Grilluj z obu stron, na lekko złoty kolor. Skórkę pomarańczową drobno posiekaj.
Wyłóż na talerz 2-3 plastry ananasa. Obok umieść gałkę lodów waniliowych, śmietankowych lub innych ulubionych. Posyp posiekaną skórką pomarańczową. Opcjonalnie deser możesz także polać likierem Advocaat, sosem karmelowym bądź czekoladowym i udekorować listkami świeżej mięty.
Zobacz
więcej na YouTubeDołącz do nas
Porada dnia
Jak poprawić smak i wygląd rosołu?
Jeśli do rosołu dodasz odrobinę świeżego, startego imbiru to nabierze on pięknego, złocistego ...