Przepisy
Grillowany camembert z żurawiną i prażonymi pestkami
- ser camembert (naturalny, z ziołami, z pieprzem lub inny)
- oliwa
- kromki ulubionego pieczywa
- kolorowa papryka
- cukinia
- pomidorki koktajlowe
- pestki dyni
- pestki słonecznika
- płatki migdałowe
- żurawina do mięs
- mix sałat
- sos vinaigrette
- sól i pieprz
Wierzch krążka sera camembert skrop oliwą (z obu stron). Umieść na tacce do grilla Jana Niezbędnego. Obok ułóż kromki chleba, kawałki papryki, cukinii oraz połówki pomidorków koktajlowych – również skropione oliwą. Warzywa możesz doprawić do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Grilluj ok. 10 minut, nie zapominając, że ser należy odwrócić gdy uzyska charakterystyczne paski. Warzywa odwracaj kilkukrotnie, tak by zgrillowały się z każdej strony.
Na drugiej tacce do grilla Jana Niezbędnego rozsyp pestki dyni i słonecznika. Grilluj, od czasu do czasu mieszając, do momentu otrzymania lekko rumianego koloru. Pod koniec prażenia dodaj płatki migdałowe i dalej praż, aż staną się złote.
Na talerz Jana Niezbędnego wyłóż zgrillowany ser camembert. Posyp krążek prażonymi pestkami i migdałami oraz dodaj odrobinę żurawiny do mięs. Podawaj w towarzystwie miksu sałat z sosem vinaigrette, grillowanych warzyw oraz pieczywa.
Zobacz
więcej na YouTubeDołącz do nas
Porada dnia
Jaki jest sposób na przetłuszczające się włosy?
Aby zapobiec szybkiemu przetłuszczaniu się włosom, najlepiej używaj kosmetyków, które ...