Przepisy
Łosoś mojito - z sosem limonkowo-miętowym
Świetna propozycja na obiad lub kolację, będąca odskocznią od potraw mięsnych. Danie nowoczesne i smaczne, a co najważniejsze – na jego przygotowanie nie musimy poświęcać zbyt wiele czasu.
Wykonanie:
Brokuły gotujemy przez kilka minut w kuchence mikrofalowej, wykorzystując torebki do gotowania na parze.
Łososia dokładnie myjemy, nacieramy solą i posiekanym czosnkiem. Posypujemy rozmarynem i pieprzem. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny.
Układamy rybki na papierze do wypieków w arkuszach i wkładamy do piekarnika na 15 minut.
Do jogurtu greckiego dodajemy rozdrobniony czosnek, kilka kropli soku z cytryny i świeżą miętę. Doprawiamy solą i oliwą.
Jak podawać?
Brokuły nakładamy na talerz i posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi. Obok układamy plaster upieczonego łososia , robimy kleksa jogurtowego i ozdabiamy kiełkami.
Zobacz
więcej na YouTubeDołącz do nas
Porada dnia
Jak zrobić cukier puder w domu?
Kiedy zabraknie w domu cukru pudru, można go błyskawicznie przygotować domowym sposobem. ...