Przepisy

Łosoś mojito - z sosem limonkowo-miętowym
Świetna propozycja na obiad lub kolację, będąca odskocznią od potraw mięsnych. Danie nowoczesne i smaczne, a co najważniejsze – na jego przygotowanie nie musimy poświęcać zbyt wiele czasu.
Wykonanie:
Brokuły gotujemy przez kilka minut w kuchence mikrofalowej, wykorzystując torebki do gotowania na parze.
Łososia dokładnie myjemy, nacieramy solą i posiekanym czosnkiem. Posypujemy rozmarynem i pieprzem. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny.
Układamy rybki na papierze do wypieków w arkuszach i wkładamy do piekarnika na 15 minut.
Do jogurtu greckiego dodajemy rozdrobniony czosnek, kilka kropli soku z cytryny i świeżą miętę. Doprawiamy solą i oliwą.
Jak podawać?
Brokuły nakładamy na talerz i posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi. Obok układamy plaster upieczonego łososia , robimy kleksa jogurtowego i ozdabiamy kiełkami.
Dołącz do nas
Porada dnia
Jak dopasować stare zasłony do nowego okna?
Czasem lubisz stare zasłony tak bardzo, że nie chcesz ich wyrzucać. Jeśli są zbyt długie czy ...