Artykuły

wszystkie artykuły

Przepisy

Szaszłyki z polędwiczki z warzywami

Szaszłyki z polędwiczki z warzywami

  • polędwiczka wieprzowa
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • oliwa lub sos pesto
  • pestki dyni
  • cukinia
  • cebula
  • pomidorki koktajlowe

Polędwiczkę umyj i oczyść z błon. Pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz solą i świeżo mielonym pieprzem. Otocz kawałki w oliwie lub sosie pesto, a następnie w pestkach dyni. Cukinię i cebulę pokrój w krążki.

Na patyczki do szaszłyków Jana Niezbędnego nakłuwaj kolejno: cukinię, mięso, cebulę i pomidorki. Smaż na tackach do grilla Jana Niezbędnego, z każdej strony, do momentu aż warzywa się przyrumienią, a polędwiczka przestanie być surowa w środku. 

Szaszłyki z polędwiczki z warzywamiSzaszłyki z polędwiczki z warzywamiSzaszłyki z polędwiczki z warzywamiSzaszłyki z polędwiczki z warzywami