Przepisy
Z Janem Ci się upiecze
Każdy o wrażliwym podniebieniu lubi smacznie zjeść. Najwięcej przyjemności sprawiają nam zwykle potrawy przyrządzone w domu. Nierzadko samodzielnie i wedle własnych przepisów. Dzięki zastosowaniu produktów Jana Niezbędnego tradycyjne, często „ciężkie” potrawy i wypieki można przygotować w nowy sposób. Mniej kalorycznie, z takim samym bogactwem składników odżywczych i walorów smakowych.
Do pieczenia ciast polecamy papier do wypieków Jana Niezbędnego, wykonany z białego pergaminu. Jest obustronnie pokryty warstwą silikonu, więc można go używać z dowolnej strony i doskonale zastępuje tradycyjne natłuszczanie blachy. Skutecznie zapobiega przywieraniu ciasta do formy. Dzięki niemu unikniemy żmudnego czyszczenia formy. Można nim również przykrywać wierzch ciasta, zabezpieczając je w ten sposób przed przypaleniem.
Do wypieku różnego rodzaju ciast i ciasteczek, ale także pizzy, zapiekanek, frytek, tostów czy pasztecików pieczonych na blasze polecamy brązowy papier do wypieków w arkuszach. Arkusz idealnie pasuje do wnętrza dużej blachy.
W przypadku pieczenia różnego rodzaju mięs i warzyw doskonale sprawdzą się torebki lub rękawy do pieczenia Jana Niezbędnego. Przy zastosowaniu tych produktów pieczone potrawy nie wymagają dodatku tłuszczu co pozwala zaoszczędzić kalorie. Pieką się wyłącznie we własnym sosie. Dzięki temu zachowują swój naturalny aromat oraz nie tracą substancji odżywczych. Szczelne opakowanie zapobiega przedostawaniu się zapachów przygotowywanych potraw na zewnątrz. Zarówno rękawy jak i torebki są pojemne i posiadają wysoką wytrzymałość termiczną. Przyrządzisz w nich wszystko, na co akurat będziesz miała ochotę.
Zobacz
więcej na YouTubeDołącz do nas
Porada dnia
Jaki jest sposób na przetłuszczające się włosy?
Aby zapobiec szybkiemu przetłuszczaniu się włosom, najlepiej używaj kosmetyków, które ...